top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαΠαναγιώτης Παπαργύρης

Ενταχθείτε στο νέο Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον!


Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί τη μελέτη και υλοποίηση παρεμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σας. Οι παρεμβάσεις αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση / αναβάθμιση θερμομόνωσης, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης / ψύξης, εγκατάσταση / αναβάθμιση συστήματος ζεστού νερού χρήσης με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.


Ο μέγιστος προϋπολογισμός των παρεμβάσεων αυτών είναι €250 ανά τετραγωνικό, με μέγιστο συνολικό ποσό τα €25,000. Το ποσοστό επιχορήγησης προκύπτει με βάση εισοδηματικά κριτήρια, ως εξής:

Το υπόλοιπο πέραν της επιχορήγησης ποσό καλύπτεται είτε με ίδια κεφάλαια, είτε με δάνειο. Το δάνειο, που μπορεί να αποπληρωθεί σε 4, 5 ή 6 χρόνια, έχει σταθερό επιτόκιο 4% που επιδοτείται πλήρως από το πρόγραμμα. Το πρόγραμμα καλύπτει επίσης και το κόστος διαχείρισης φακέλου του δανείου. (Ενδεικτικά, για ένα δάνειο €10,000 με περίοδο αποπληρωμής 5 χρόνια, η μηνιαία δόση θα είναι περίπου €185.)


Μολονότι αυτονόητο, το σημειώνουμε και εδώ: η ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σας είναι αναμφισβήτητα μια επένδυση που αξίζει να κάνετε, ειδικά αν αυτό κατασκευάσθηκε πριν από το 1979. Όχι μόνο θα βελτιώσει αξιοσημείωτα την ποιότητα ζωής σας, αλλά θα μειώσει και τα έξοδά σας σε ενέργεια – επιδρώντας ταυτόχρονα ευεργετικά στο περιβάλλον.


Το γραφείο μας αναλαμβάνει:

- την έκδοση των απαραίτητων πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης,

- τη μελέτη, κοστολόγηση και επίβλεψη των παρεμβάσεων στο κτήριο,

- την ηλεκτρονική υποβολή και παρακολούθηση της αίτησής σας,

- την έκδοση τυχόν απαιτούμενων αδειών,

- την (απαραίτητη για την ένταξη) τακτοποίηση τυχόν αυθαιρεσιών που μπορεί να έχει το σπίτι σας.


Με δεδομένο πως το σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων ανοίγει στις 18 Ιουλίου για την Πελοπόννησο και πως οι αιτήσεις αξιολογούνται στη βάση της αρχής της χρονικής προτεραιότητας, καλό θα ήταν να δρομολογήσετε τη διαδικασία κατά το δυνατόν γρηγορότερα.


Καλέστε μας τώρα στο 27520 22035 για να σχεδιάσουμε μαζί τη βέλτιστη για εσάς λύση!


267 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page